Hvad skal man lave i september på De Kanariske Øer?

Selvom september normalt repræsenterer afslutningen på feriesæsonen, med hjemkomst til skole og arbejde, er der stadig meget at nyde på De Kanariske Øer. I årets niende måned, som markerer overgangen mellem sommer og efterår, er der en gennemsnitstemperatur på 27 ºC, hvilket er perfekt til at nyde solen, stranden og et væld af udendørs aktiviteter, man kan dyrke i de 11 timers dagslys hver dag. Der er rigeligt lys til at slentre gennem vinmarkerne, nyde høstsæsonen og deltage i festlighederne på Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura.

Contenido

Vinmarkerne på De Kanariske Øer stammer helt tilbage til conquistadorernes ankomst i det fjortende og femtende århundrede. Det var disse kolonister, der bragte et stort antal druesorter med sig, som med tiden udviklede sig og tilpassede sig det karakteristiske ø-klima. Af dem er sorterne malvasía volcánica og listán negro dem, der har bidraget mest til den berømmelse, øgruppens vine i øjeblikket nyder.

Contenido

Selvom efteråret officielt er begyndt, giver de behagelige temperaturer på De Kanariske Øer mulighed for at fortsætte med at nyde de typiske sommermåneder i september. Man kan bade, dyrke vandsport, spise udendørs ... Det usædvanlige kanariske klima indbyder til slentreture i hyggelige kystbyer, udflugter til de jomfruelige strande på De Kanariske Øer eller bådture for at se hvaler og delfiner. 

Contenido

Denne festival er opkaldt efter skytshelgenen, Virgen del Pino ("fyrretræsjomfruen"), og er den mest betydningsfulde folkefest i Teror-området og på Gran Canaria i det hele taget. Ifølge legenden dukkede billedet af jomfruen pludselig op på et gigantisk fyrretræ, der voksede på torvet. Festlighederne omkring hendes billede er blevet en større folkevandring, og tidligere tiders pilgrimme er nu erstattet af deltagere i optoget, der ankommer til centrum af byen i vogne fyldt med lokale produkter, som de tilbyder til jomfruen i hendes pragtfulde basilika. Alt sammen til lyden af musik, dans og begejstring fra de tusindvis af mennesker, der hvert år deltager i begivenheden. 

 

 

Contenido

Det er festlighederne til ære for Lanzarotes skytshelgen, Virgen de los Dolores, også kendt på øen som Virgen de los Volcanes ("vulkanernes jomfru"). Denne fejring, som er en stor del af Tinajo-festlighederne, samler hundredvis af pilgrimme fra hele øen i Mancha Blanca, hvor hendes kapel ligger. I en blanding af tilbedelse, folkelighed og udtryksfuld glæde går deltagerne til fods i deres flotteste traditionelle klædedragter og trækker vogne fulde af ofringer til jomfruen samt drikkevarer og mad til turen. Når man er nået frem til bestemmelsesstedet, begynder festen med timples, folías, ost, lokal vin og traditionelle danse. Det er prikken over i’et på den store festlige dag.

Contenido

I løbet af denne måned, nærmere bestemt den tredje lørdag i september, fejres Fuerteventuras skytshelgen, Virgen de la Peña, som er en af de ældste på De Kanariske Øer. Ifølge overleveringen dukkede hun frem af en sten, der ikke kunne flækkes, før Sankt Jacob (San Diego) anviste det nøjagtige punkt, og stenen kunne kløves. Også tilbedelsen af hende foregår med et større optog til lyden af timples, guitarer og sange, som ledsager jomfruen til helligdommen, der bærer hendes navn, i Vegas del Río.