Nautiske fritidsaktiviteter på De Kanariske Øer

Udover at nyde sejlads er det i øhavet muligt at foretage en masse andre nautiske fritidsaktiviteter. Paddle, kajak, dykning, surf, windsurf, kitesurf … Det gode klima gør det muligt at dyrke en hvilken som helst nautisk sportsgren hele året. Aktiviteter, der er tilgængelige for alle, på alle øerne i øhavet. De perfekte omgivelser for hav- og vindelskere.

Contenido

På De Kanariske Øer er det muligt at dyrke sportsgrene og fritidsaktiviteter udendørs med behagelige temperaturer året rundt. En gennemsnitstemperatur på 23 ºC om sommeren og 19 ºC om vinteren med masser af timers sollys året rundt og ikke megen nedbør gør øgruppen den perfekte destination til at nyde havet og vinden. Sejlere, der besøger øerne med deres skibe, har mulighed for at kombinere sejladsen med masser af havrelaterede aktiviteter.

Contenido

Dem, der elsker sejlads, elsker havet og alle dets modaliteter. Sejlere dyrker ofte andre nautiske sportsgrene eller holder af at foretage andre aktiviteter relateret til havet, vinden og bølgerne. Mange skibe, der ankommer De Kanariske Øer, medbringer udstyr til at dyrke surf, paddle, snorkling eller dykning. Besætningen kan nyde disse aktiviteter på destinationerne, de besøger.

Det er dog også muligt at leje materiale eller kontakte virksomheder, der tilbyder nautiske fritidsaktiviteter. Paddle, kajak, dykning, surf, windsurf, kitesurf udover almindelig sejlads er blot nogle af de valgmuligheder, vi finder på De Kanariske Øer.

Contenido

Passatvindene, der påvirker De Kanariske Øer, garanterer nogle fortrinlige forhold til sejlads hele året. Dette har gjort øhavet til et internationalt referencepunkt inden for topsejlads, takket være den kontinuerlige træning af sportsfolk på sejlskoler. At lære at sejle på Atlanterhavet er et andet attraktivt tilbud, som havet omkring De Kanariske Øer tilbyder.

På hver ø er det muligt at finde som minimum et sejlcenter eller en sejlskole. Selv om der i dag er masser af alternativer, så har de nautiske klubber eller sejlforeninger i mange år været de store forløbere for denne sport. At lære i nogle af disse centre giver mulighed for at fortsætte med aktiviteten, når begynderkurset er slut.

Selvom det ideelle er, at børn starter sejlads omkring de 8 år, er det muligt at foretage en havdåb fra 6 år. Det er en god måde for de mindste at have deres første kontakt med sejlads. Det er også muligt at finde kurser for voksne. En hvilken som helst alder er god til at starte i denne sportsgren.

Contenido

På Gran Canaria, udover sommerkurserne, der organiseres af Real Club Náutico de Gran Canaria, Club Marítimo Varadero og Real Club Victoria, tilbyder Federación Insular de Vela to muligheder. Et lære i Muelle Deportivo i Las Palmas de Gran Canaria eller på Escuela de Vela i Puerto Rico i den sydlige del af øen. Denne skole er én af de ældste i øgruppen og blev grundlagt i 1970'erne af Joaquín Blanco Torrent, der anses for værende forløberen for kanarisk sejlads. I Puerto Rico er der produceret et stort antal nationale og internationale figurer, verdensmestre og OL-medaljevindere.

Contenido

Mange af valgmulighederne for at lære at sejle på Tenerife kan man finde gennem klubafsnittet på websitet for Federación Territorial. På Lanzarote er der forskellige alternativer, bl.a. Real Club Náutico i Arrecife. I Puerto Calero finder vi sejlskolen Código Cero, på Playa Honda Centro Insular de Deportes Náuticos, som hører ind under Lanzarotes øråd, og i den sydlige del af øen finder vi sejlskolen Club de Regatas 4 Vientos.

Real Club Náutico de La Palma er den ældste sejlklub på De Kanariske Øer og organiserer begynderkurser for sejlads på dens anlæg. På Fuerteventura er denne aktivitet tilknyttet Escuela de Deportes Náuticos del Cabildo, som er beliggende i Puerto del Rosario.

Contenido

De Kanariske Øer anses for værende Europas Hawaii, når det kommer til surf og windsurf. De mange strande, varieteten af bølgerne og den konstante vind og dens høje intensitet har alt det, som disse sportsgrene behøver. Der er et utal af steder, hvor man kan dyrke begge discipliner, alle med deres særegenheder, og der er for alle niveauer – nybegyndere eller eksperter. Det er derfor muligt både for nybegyndere at komme i gang med denne sportsgren og for avancerede surfere og windsurfere at vove sig ud på mere krævende områder.

Selv om det er muligt at surfe året rundt i øhavet, er windsurf mere sæsonbetinget, fordi den afhænger af vinden. Det bedste tidspunkt til at surfe er om efteråret og vinteren. Windsurf ses mest om sommeren, hvor passatvindene blæser kraftigere. Det er altså sportsgrene, som havelskere kan kombinere, fordi de supplerer hinanden og giver et utal af muligheder for udøverne.

Hver ø har sine egne steder til surf og windsurf med mange specialiserede centre, hvor man kan begynde, hvis man ikke har nogen erfaring, eller hvor man kan leje materiale. Det at dele bølger med en masse lokale riders eller riders af andre nationaliteter er noget af en oplevelse for den eventyrlystne sejler, der besøger De Kanariske Øer.

Contenido

Havbunden omkring De Kanariske Øer skjuler en verden af diversitet, som alle besøgende bør opdage. At dykke på øerne er et privilegium af forskellige årsager. Den gode sigtbarhed, det righoldige havliv, alle sværhedsniveauer, vandets temperatur og dybden af dykkene, som er mellem 10 og 50 meter. Øernes vulkanske natur muliggør utrolige klippeformationer på havbunden og en biodiversitet uden sidestykke noget sted i Europa.

På grund af disse fantastiske forhold er dykning en meget populær sportsgren på øerne – for turisterne såvel som lokalbefolkningen. På alle øerne er det nemt at finde dykkerskoler, hvor man kan starte, eller specialiserede centre, hvor man kan leje materiale og deltage i mere komplekse dykninger, som altid ledsages af instruktører.

Det nemmeste, og ofte mest givende, er dog at iføre sig en dykkermaske og en snorkel og observere havlivet langs kysten. De vulkanske klippeformationer tiltrækker en havdiversitet af stor skønhed på få meters dybde.

Contenido

Kajak, kano og paddle er nogle af de forskellige former for roning, som man kan dyrke på De Kanariske Øer året rundt. Det er en uforglemmelig oplevelse at udforske kysten fra havsiden. Det er muligt at leje både eller brædder, så man kan sejle ud og opdage de imponerende naturlige omgivelser, strande og skjulte bugter samt undersøiske huler af vulkansk oprindelse mange steder i øgruppen.

Disse modaliteter giver mulighed for at nærme sig kysten og opleve den på en speciel måde. At opdage øernes vulkanske oprindelse, opleve klipperne på tæt hold og observere havbunden gennem klart vand er blot nogle af oplevelserne. Derudover tilbyder masser af virksomheder denne aktivitet, som er perfekt til at nyde sammen med familie eller med venner. Det anbefales dog at følge anbefalingerne fra de specialiserede virksomheder, eftersom havet og vinden kan komplicere sejladsen.