Vandreruter på De Kanariske Øer

Se øerne fra et uendeligt netværk af vandreruter

Terrænet De Kanariske Øers har en stor geologisk værdi. Vandreture i naturen igennem øernes vulkanske landskaber giver ro og en umiskendelig følelse af frihed og velvære. De mange stier gemmer på tilsyneladende uudforskede afkroge, hvor man kan nyde ren stilhed.

Contenido

At vandre på De Kanariske Øer er at bevæge sig igennem landskaber fulde af kontraster. Fra junglelignende skove til bølgende klitter af fint sand og skarpe vulkanske skrænter. Alt er muligt på De Kanariske Øer.

Contenido

Mange af stierne på De Kanariske Øer befinder sig i nationalparker og områder, der er erklæret natur- og verdensarv af UNESCO. Iøjnefaldende geologiske monumenter, klippeformationer og tusind år gamle skove, som er autentiske juveler af biodiversitet. 

Contenido

Laurbærskoven, ”laurisilva”, er en type vegetation, der stammer tilbage fra Kænozoikum-æraen, og udgør formodentlig en af vores mest værdifulde levn fra fortidens natur. Den har kunnet eksistere i millioner af år på grund af den fine horisontale regn, som er så karakteristisk for fugtige steder som Garajonay på La Gomera, samt De Kanariske Øers lune temperaturer, som har gjort det muligt at overleve for dette usædvanlige naturområde, et af de eneste af sin slags, der findes bevaret i verden, sammen med bjergområdet Anaga på Tenerife. Området, som også er udnævnt til biosfærereservat, befinder sig mellem stejle klipper og dybe kløfter og er hjem for fortryllende laurbærskove. 

Contenido

De Kanariske Øers geografiske særegenheder gør det på enestående vis muligt at vandre igennem områder og landskaber med store kontraster på korte strækninger: kløfter, skove, vulkaner… Et særegent og uens terræn, som gør det muligt at bevæge sig i flere forskellige højder over meget korte afstande.  På blot få kilometer kan man nå til højdepunkter på turen, hvor man kan nyde en imponerende udsigt. 

Contenido

Stierne på De Kanariske Øer findes beskrevet af professionelle og afmærket og godkendt, så de tilbyder den nødvendige sikkerhed for vandreentusiaster på alle niveauer. 

Contenido

Disse stier er ideelle til at besøge specifikke naturområder og lære dem at kende på en anden måde. Deres længde og sværhedsgrad gør det muligt at vandre komfortabelt, mens man nyder landskabet.

 

Contenido

Uden at have en høj sværhedsgrad er disse ruter længere og mere varierede, hvorved de tilbyder en oplevelse af kontrast i landskabet. 

Contenido

De længste og sværeste ruter har den fordel, at de løber over flere forskellige typer landskab og terræn, hvorved man på en enkelt tur kan opleve et utroligt varierende panorama.