Roque Nublo

Naturmonument med historisk betydning

Nublo-klippen, som man finder i Tejeda, en kommune midt på øen Gran Canaria, anses for at være en af verdens største naturlige sten. Denne klippe af vulkansk oprindelse og med en helt særlig betydning for øboerne hæver sig 80 m op over sin bund og ligger 1.813 m over havets overflade. I sin egenskab af gammelt kultsted for den oprindelige befolkning blev hele området erklæret for naturområde i 1987 og 7 år senere fik det status af naturpark. Klippens storhed overgås i højde kun af bjergtoppen Las Nieves, med 1.949 m, det højeste punkt på Gran Canaria.

Trekking med udsigt til Gran Canarias bjergtoppe

Ruten til Nublo-klippen starter ved hovedvejen, hvorefter der følger en strækning på 1,5 km, indtil man kommer tæt på naturmonumentet og klippens broder, La Rana-klippen. Inden da kommer man forbi et andet naturmonument, El Fraile-klippen. Denne trekking, der i alt er på 5 km, gør det også muligt at se de store dæmninger Las Niñas, Chira og Soria og landsbyerne Artenara og Acusa. Udsigten fra Tejeda-calderaen, Llanos de la Pez og Pozo de las Nieves er turens anstrengelser værd.

Længde
4,5 km
Localidad
Tejeda
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Roque Nublo
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Udsigtspunktet La Goleta

Ruten starter fra udsigtspunktet La Goleta. Ved landevejen, der går fra Llanos de la Pez til Ayacata. Fra udsigtspunktet har vi en enestående udsigt til slugten Barranco de La Culata, hvor det store Tejeda-dalstrøg tager sit udspring. Lige ved begyndelsen af stien er der mulighed for en botanisk vandring, der kan hjælpe os med at lære de mest interessante oprindelige plantearter på turen at kende.

Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Roque del Fraile (El Fraile-klippen)

Denne klippe rager 1713 m op som et eksempel på effekten af differentieret erosion, og den er den første af de klipper, vi kommer til at møde på vores tur. Navnet skyldes ligheden med en munk. Specielt hvis man ser klippen fra en bestemt afstand, ligner dens profil en munkekutte.

Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Cuenca Alta de Tejeda

Ved den første korsvej, der er afmærket på vores rute, går vi til højre for at runde Tablón del Nublo ved dens fod og fortsætter langs den genbeplantede fyrreskov, der omgiver den store vulkanske klippe, indtil vi kommer til passet Degollada Blanca. Til venstre for os har vi udsigt over landsbyen Tejeda og dens terrassebeplantninger, som har fået det mærkværdige navn "bocaos".

Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Enfilada del Bentayga

Vi taler om "enfilada" (stille sig på geled), et sømandsudtryk, for at hentyde til den karakter af helligdom som såvel Bentayga som El Nublo havde for den oprindelige kanariske befolkning. De er begge de vigtigste vartegn i Tejeda-dalstrøget, og i en sådan grad, at man plejer at knytte El Almogaren del Bentayga - et tilsyneladende helligt sted - sammen med El Nublo, som det ligger på højde med, og eftersom det hellige sted befinder sig på den side, der vender mod El Nublo.

Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Degollada del Nublo (El Nublo-passet)

Det er her vi stiger op til Tablón del Nublo, og hvor vi afslutter vores tur rundt om foden af vulkanklippen. Fra dette punkt har erosionen blotlagt klippen, og der findes praktisk taget ikke nogen jordbund til vegetation.

Imagen
Subtítulo
Roque Nublo, Gran Canaria
Título
Nublo-klippen, bjergtoppens kolos

Den nøgne slette med Nublo-klippen og La Rana har fået navnet Tablón (planke), eftersom den er et næsten fladt, aflangt rum med ringe skråning og form som en rektangel. Det er en platform med skarpe kanter i siderne, som vi har set det på rundturen, hvor La Rana og især Nublo-klippen dominerer, der udgør resterne af et gammelt krater fra en stor vulkan.

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
2
54784
10 13
262
10045