Caldera de Taburiente

Vild trekking igennem hjertet af La Palma
Parque Nacional de la Caldera de Taburiente ligger i hjertet af øen La Palma og byder på flere muligheder for alle, der elsker trekking. Ud over den udflugt, det er at træde ind i parken, og når man senere forlader den ad Angustias-kløften, finder man også i omegnen ruter i det nærliggende Pino de la Virgen, videre igennem fritidsområdet i Cumbrecita, og man kan endog bestige Bejenados top og nyde en enestående panoramaudsigt over calderaens indre.
En vandrerute, der egner sig til alle aldre
Vandreruten for at komme ind i Taburiente-calderaen er lang og temmelig vanskelig. Men man har dog mulighed for at afkorte vejen, hvis man vælger at gå ruten fra Los Brecitos og kun tage indgangen og udgangen til selve fritidsområdet hen over Angustias-kløften. Under alle omstændigheder kan det anbefales at iføre sig passende tøj og sko samt medbringe solbeskyttelse, mad og kolde drikkevarer. Ved udgangen, inden man vender tilbage til Los Llanos de Aridane, kan man få sig en gang tapas og en forfriskning på udsigtspunktet Lomo de los Caballos.
Length
12,5 km
Localidad
El Paso
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
La Caldera de Taburiente
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Udsigtspunktet Los Brecitos

Vandreruten starter på rastepladsen, hvor køretøjerne stopper, og den snor sig forsigtigt op ad en skråning med fyrretræer, lyng og andre træer som for eksempel klipperoser. Ruten går gennem flere slugter, hvoraf den første ved navn El Ciempiés altid er fyldt med vand.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Landbrugshistorie i Lomo de Tenerra

Denne bjergryg inde i La Caldera vækker minder tilbage til landbrugshistorien i Parque.  På områdets marker blev der indtil for ikke så mange år siden dyrket tobak, og selv i dag kan man se spor deraf på terrassebeplantningerne. Især panoramaudsigten ved Los Aguijeritos er fantastisk, for her kan man se en række savtakkede bjergtoppe i et landskab med lodrette vægge.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Traves-klippen

Når man lige har passeret bjergryggen Tenerra, møder man en kolossal sten i Barranco de Traves. Ved flodlejret kan vi se spor af den erosion, der har skabt Caldera, og her kan man desuden opleve masser af flora, der med tiden har tilpasset sig til klippeområdet og de lodrette vægge, som for eksempel de forskellige arter af bejeque, der tilhører slægterne Aeonium eller Greenovia.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
En skrænt med kæmpestore sten

Den konstante erosion forårsager jordskred i Caldera. Denne kløft er et eksempel på dette og har fået sit navn efter de runde sten. Når man kigger på de øvre vægge, kan man nemt se, hvordan dette imponerende flodleje med tiden er blevet skabt. Der er blevet fundet arkæologiske rester i dette område, eftersom de oprindelige indbyggere brugte nogle af disse gigantiske klipper som tilflugtssteder.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Udsigtspunktet Tagasaste

Der er en fantastisk udsigt over Caldera. Hvis man kigger til venstre, stikker en række klipper af sedimentær oprindelse ud i landskabet, mens man til højre på skråningen kan se et område med vegetation og kilden Viñátigo, som landmændene tidligere anvendte til at dyrke yams.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Barranco Bombas de agua

Denne kløft er en af de typiske i Parque, og her kan man se sporene af erosionen. Den omgiver sammen med den næste, Risco Liso, en bjergryg, hvor man indtil 80'erne dyrkede landbrug, og hvor man i dag er ved at genplante træer. I den øvre del af disse skrænter er der flere vandkilder og tunneler, der udgør de vigtigste vandressourcer i Parque.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
En strand i midten

Denne del af kløften er kendt som Playa de Taburiente, og her kommer mange af øens indbyggere for at bade − der har den sit navn fra.  Den mørkegrønne skovtykning ved flodlejret er en pilebeplantning og det bedste eksempel på denne sammensætning i Parque. Pilebeplantningerne er i tilbagegang på grund af det høje vandforbrug, der har tørlangt flodlejret. Derfor har disse i Parque endnu mere værdi, og Parque forsøger at fremme deres tilstedeværelse

Ved Playa de Taburiente er der et servicecenter med et campingområde, en lille udstilling, serviceydelser og førstehjælp.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Den kæmpestore højdeforskel ved Reventón

Når man har passeret servicecenteret, kommer man om til den anden bjergside og går ned ad skrænten Almendro Amargo. Dette område hedder El Reventón, og det er et fald med store højdeforskelle, der begynder ved et flodleje på mere end 100 meter. Som en del af faldet ser vi Roque Idafe, lige der hvor kløfterne støder sammen.  En unik vulkanklippe, der er knyttet til den magisk-religiøse verden, der er karakteristisk for los benahoritas, de oprindelige indbyggere på La Palma.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Gult vand og et farverigt vandfald

Under Roque Idafe mødes kløfterne Almendro Amargo, som vi er gået ned ad, og Limonero eller Rivaceras. Vandet er helt særligt her med sin gule farve, der skyldes, at det kommer fra en jernholdig kilde. Når man har gået op ad strømmen i ca. 10 minutter, kan man opleve Cascada de Colores, der er et naturligt vandfald, hvor kombinationen af det gule vand og mosset skaber et enestående udtryk.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Dos Aguas

Her blandes vandet fra kløfterne Taburiente og Almendro Amargo og løber mod åbningen af Caldera ad kløften Las Angustias.  Vi kan i udkanten af kløften se en betonkonstruktion med en rende, der afleder vandet, så det kan anvendes til landbrug. Renden er udstyret med et smart system, der dekanterer de faste stoffer, som vandet river med sig, og den skal derfor rengøres regelmæssigt.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Barranco de Las Angustias

De sidste fem kilometer løber gennem kløfter, og der er flere stier ved siden af hinanden i de mest komplicerede områder. Vegetationen ændres gradvist fra fyrretræer til områder med buskads i den sidste del med tabaiba-træer, og i løbet af turen kan man nyde de flotte geologiske elementer på flodlejets vægge.

Imagen
Subtítulo
Caldera de Taburiente, La Palma
Título
Grundvoldene i La Palma

På rutens sidste strækning er tilstedeværelsen af det såkaldte basale kompleks særligt interessant. De klipper, der er dukket op som følge af de undersøiske vulkanudbrud under øens dannelse, kommer frem i lyset i de mellemliggende og nederste dele af Barranco de Las Angustias. Dette geologiske fænomen kan man kun se ét andet sted på De Kanariske Øer, nemlig på Fuerteventura. Disse klipper udmærker sig ved deres grønne farve og hullede form, og de er typisk fyldt med linjer i forskellige farver

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
5
54784
10 13
262
10045