Cruz del Carmen - Punta del Hidalgo

Trekking igennem Tenerifes rige vegetation

Stien, der forbinder Cruz del Carmen med Punta del Hidalgo, omfatter 3 meget forskellige strækninger pga. den vegetation, der findes rundt om Anaga Naturpark, der ligger på Nordtenerife. På den første del af ruten, imellem Cruz del Carmen og Las Carboneras, hersker laurbærskoven, som derefter giver plads til små landbrugsarealer, indtil man kommer til området omkring Chinamada. Den sidste trekking-strækning går ned mod havets overflade. Her er vegetationen præget af buske ved Punta del Hidalgo.

En vandrerute fra bjergene ned til stranden

Denne rute er på 10 km med en højdeforskel på op til 916 m. Den er klassificeret som middelsvær pga. blandingen af bjergsti, skovvej og nogle områder med landevej. Turen varer ca. 4 timer, hvorfor det kan anbefales at bruge det rette udstyr og fodtøj for at kunne foretage nedstigningen til kysten samt mad og friske drikkevarer. Og husk nu fotografiapparatet, så du kan få et minde om den fantastiske udsigt ud over La Laguna-sletten og den panoramiske udsigt fra Aguaide-udsigtspunktet ud over kysten ved Anaga-halvøen.

Længde
9,7 km
Public transport
Localidad
San Cristóbal de La Laguna
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Cruz del Carmen-Punta del Hidalgo
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Cruz del Carmen

Denne store lysning, der i dag er optaget af en parkeringsplads og forskellige slags udstyr, er en stor korsvej. I gamle dage beskyttede et kors betroet til Jomfru Carmen de forbipasserende. I slutningen af det 19. århundrede besluttede områdets skovfoged at belønne dem, der bragte sten med træbesætning. På den måde blev der samlet materiale til at bygge dette kapel til Carmens kors. Inden nedstigningen påbegyndes, bør man gå vejen forbi udsigtspunktet, hvorfra der er en af de bedste udsigter til Vega de La Laguna.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Las Carboneras

Denne korsvej var vigtig, da det var her de lokale fra henholdsvis Punta del Hidalgo og Las Carboneras, der bevægede sig op til Cruz del Carmen, mødtes, ligesom det var det sted på bjergtoppen, hvor man kom fra alle retninger. Korsvejens betydning er markeret med et kors, der fortsat vidner om de mange personer, der er passeret forbi. Vi når efter at have passeret passet med trapper en af de vanskeligste af turens strækninger pga. højdeforskellen, der skal klares på en meget kort strækning.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Chinamada

Denne landsby midtvejs er et enestående eksempel på det huleboer-habitat, som man endnu den dag i dag kan opleve i Anaga. Størsteparten af boligerne er nye huse udgravet i stenen, eftersom vanskelighederne ved at finde et fladt terræn gjorde, at disse flade områder blev opdyrket og folk boede i yderområderne uden at tage så meget som bare en meter frugtbar jord. Langt de fleste af landsbyens huse ligger rundt om klippen. Inden vi fortsætter nedturen, kan vi gå turen forbi Mirador de Aguaide, der byder på en imponerende udsigt over Punta del Hidalgo og resten af Anagas nordkyst. Lige uden for stien kan vi midt på skrænten se en imponerende klippe, et stort fremspringende punkt af skifer, som er let at få øje på pga. den lyse farve. Det er Los Pinos-klippen, hvor vi finder den eneste bevoksning med kanarisk fyr, eftersom parken teoretisk set befinder sig under den højde, hvor træet normalt vokser. På denne klippe kan man finde en af parkens endemiske arter, Cistus chinamadensis, en endemisk cistusrose.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Dos Hermanos

Den usædvanligt smukke klippe er symbolet på landsbyen Punta del Hidalgo. Navnet stammer fra guancher-legenden. To unge søskende, hvis kærlighed til hinanden blev forbudt, klatrede op på klippen og kastede sig i dybet en nat. Klippen var så tynget af sorg, at det delte sig i to med et lidelsens suk.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Pozo La Fajana

De bygninger, der ses på siden af kløften hører til Pozo La Fajana, der leverer vand til gårdene i Punta del Hidalgo. Den største af bygningerne indeholder gamle maskiner af høj værdi, selvom man ikke kan se dem i øjeblikket. Brønden er faktisk en vandkilde, der løber ind i en tunnel inde i kløften, hvor den opsamler ferskvand og bevæger sig væk fra indtrængende havvand.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Mirador de la Punta

Ruten slutter ved et udsigtspunkt, hvor der også er et turistkontor, med udsigt over Macizo de Anaga (bjergmassiv), som vi kommer oppe fra, samt over kysten. Et monument, El Puntero, for en af de helt store figurer i den kanariske folklore, Sebastián Ramos, minder os om, at denne landsby er en af oprindelserne til alt dette. Hvis vi fortsætter mod kysten, er der mulighed for at bade i søerne langs kysten og se en af øens mest interessante lavvandede havområder. Til sidst på turen er der også et busstoppested.

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
1
54784
10 13
262
10045