Rambla de Castro

Un trekking-rute mellem palmelunde, der vender ud mod havet.

Rambla de Castro finder man i Los Realejos på Nordtenerife. Ruten kombinerer naturrigdom i form af et beskyttet landskab med arbejdssporene på markerne på De Kanariske Øer. Denne trekking-rute starter i nul meters højde ved stranden Los Roques og slutter i Hacienda de Castro, hvor den besøgende kan tænke tilbage på piratangrebene i århundreder tilbage, se det smukke, store gamle hus, Casona de Castro, og lære det sted i La Gordejuela at kende, hvor den første dampmaskine installeredes til at trække vand op på Tenerife.

En lille fæstning mod piratangrebene i det 18. århundrede.

Ruten Rambla de Castro er 2 km lang og næsten uden højdeforskel. Den kan gøres i 2 retninger. Det anbefales at begynde ved Hotel Maritim og slutte ved udsigtspunktet San Pedro, hvor der er flere muligheder for at komme tilbage til udgangspunktet med offentlig transport. Vandreruten er af lav sværhedsgrad og en blanding af bjergsti, stengrund og områder med jord- og almindelige veje. Ud over den lille fæstning San Fernando, bygget i det 18. århundrede, kan man besøge San Pedro-kapellet, der huser en værdifuld barrokudskæring af apostlen Peder.

Længde
4 km
Public transport
Localidad
Los Realejos
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Rambla de Castro
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Start på ruten

Ruten begynder i Burgado-vigen, hvor to klipper vidner om havets erosion, der har gjort, at kystlinjen er trukket tilbage, samtidig med at den har fået sin karakteristiske konvekse form.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Tidsler over havet

Dette område er kendt under navnet Punta de Los Pejes Verdes (de grønne fjæsinges sted). Fra udsigtspunktet har vi en panoramaudsigt over Roque Grande og Roque Chico (den store og den lille klippe). Nederst på disse klipper, der er resultatet af tilbagetrækningen af klippevæggen, ser man eksempler på havets erosion, som har skabt synlige hulrum, der hvor bølgerne trænger ind. Vi er omgivet af en helt speciel tidselart, der står som en silhuet mod havvandet.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Igennem turistområdet

Vi går igennem dette turistområde, der er resultatet af turismens udvikling i 70'erne. Bananplantagerne blev afløst af disse konstruktioner, der nåede helt ud til kanten af klippevæggen, og som ændrede landskabet fuldstændigt.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
En slugt, der har fået navn efter laurbærskoven

Vi går igennem denne slugt, der er en ud af fire på denne rute. Den har fået sit navn efter en særlig art af laurbærskoven, eftersom denne flodseng kommer fra det højere liggende område Los Realejos, hvor der er et jordstykke med dette navn.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Ruiner fra industriens barndom

Vi har foran os 211 trappetrin ned til et charmerende sted: ruinerne af La Gordejuela-pumpestationen, hvor selskabet Hamilton i 1903 installerede øens første dampmaskine. Herfra blev vandet, øernes hvide guld, trukket op. Det blev brugt til overrisling af bananplantagerne, som vi stadigvæk kan se på vores vej, specielt henimod slutningen af ruten. Endnu i det 19. århundrede kunne man i dette område se Gordejuelas flotte vandkaskader, med vandfald, der løb helt ud til havet, indtil man begyndte at udnytte vandet.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Playa de la Fajana

Når man går ned til denne strand, kommer man på en tur, der igen fører os til et vandanlæg, en brønd i brug, der vidner om vandets betydning i dette beskyttede område. Stranden er typisk for nordkysten med store rullesten.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Pas på piraterne

Afsøg horisonten for sejlbåde, for denne lille fæstning havde til opgave at beskytte det rige gods mod pirateri. Tenerife oplevede i det 15.-17. århundrede hyppige piratangreb, hvilket også gjaldt resten af øgruppen. Den lille artillerifæstning San Fernando er et minde fra denne tid. Stranden under dette klippefremspring er et landgangssted. Det blev bygget på ordre af Hernando de Castro i det 16. århundrede, der blev belønnet med dette gods af Tenerifes erobrer, Alonso Fernández de Lugo.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Edens Have

"Edens Have", et "pragtfuldt gods med fantastiske jordbesiddelser" eller et "beundringsværdigt, smukt hjørne" er nogle af de beskrivelser, som rejsende og forfattere, har givet af dette sted. Endnu den dag i dag har det bevaret sin pragt, med en af øens smukkeste palmelunde, hvor Castros elegante bygning specielt falder i øjnene. Vi finder her et eksempel på den traditionelle kanariske arkitektur for landhuse, som går tilbage til det 16. århundrede. Vi kan se karakteristiske elementer i de typiske bygninger såsom indre gårdhaver, træbalkoner og sågar udendørs vaskepladser.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Et kors i landskabet

Vi slutter turen ved fra Casona at gå op ad en traditionel stenvej, som går forbi Ermita de San Pedro (Skt. Peders kapel), der blev bygget i det 16. århundrede, og som har en interessant barok figur af apostlen. Foran denne udskæring synes trækorset at velsigne dette vidunderlige sted, og så når vi frem til afslutningen på ruten, udsigtspunktet San Pedro (Skt. Peder). Her bydes på en storslået panoramaudsigt over Tenerifes nordkyst, både den del af kysten, som vi er vandret igennem, og den del, der går mod vest i retning af San Juan de la Rambla.

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
1
54784
10 13
262
10045