Stjernekigning fra udsigtspunktet Morro Velosa

Naturlig observatorium på Fuerteventuras vestkyst
Udsigtspunktet Morro Velosa ligger i det vestlige, centrale distrikt på Fuerteventura tæt på bykernen i Betancuria kommune og giver mulighed for at nyde de ekstremt gode forhold på østhimlen over De Kanariske Øer. Fra bjerget Tegú med sine 669 m byder dette naturlige udkigssted på øen på en god placering uden lysforurening. Der er også parkeringsmulighed. Hvis man besøger stedet af astronomisk interesse anbefales det at klæde sig varmt på og medbringe mad.
På jagt efter de nyfødte stjerner i M52, tæt på Cassiopeia.
Fra Morro Velosa kan man, når man kigger mod nordvest, sidst på sommeren og i de første nattetimer tydeligt se bogstavet W, der hænger ned mod horisonten: Det er stjernebilledet Cassiopeia, et af de mest karakteristiske stjernebilleder på den nordlige halvkugle. Ikke så langt fra dette stjernebillede finder man Storebjørn med Polarstjernen, der peger mod nord. Stjernebåndet, der udgør Mælkevejen, går hen over himlen Imellem Cassiopeia og Cepheus finder man den smukke gruppe af unge, nyfødte stjerner i M52, der kan ses med kikkert som en lille samling stjerner.
Altitude
669 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
4
10
262
10045