Stjernekigning fra udsigtspunktet Sicasumbre

Udsigtspunkt med stjernekort og solur
Udsigtspunktet El Mirador de Sicasumbre ligger på sydsiden af øen Fuerteventura i Pájara og er et udmærket sted for observation af himlen. Stedet har et parkeringsområde og info-tavler samt anvisninger om placeringen af stjernebillederne, et solur og et andet lodret ur. For de allerstørste entusiaster er der i udsigtspunktet Sicasumbre anbragt de nødvendige holdere, for at de besøgende kan installere deres egne teleskoper og fotografiapparater. Glem nu ikke være varmt klædt på.
Panoramisk natteudsigt til tre stjernebilleder: Jomfruen, Hyrden og Ravnen
Fra det astronomiske udsigtspunkt på Sicasumbre, der ligger ca. 300 m over havet, kan man i de første nattetimer i det tidlige forår relativt let se en stjerne, der skiller sig ud. Det er Spica, den største stjerne i stjernebilledet Jomfruen. Tæt på denne finder man stjernebilledet Hyrden med Arcturus, som den fremtrædende stjerne, og til højre for Jomfruen findes det lille stjernebillede Ravnen, der er kendetegnet ved sin rombe- eller firesidede form.
Altitude
231 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Protected natural space
Localidad
Pájara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
4
10
262
10045