Stjernekigning på Tefía

Et hostel med teleskop til entusiasterne
Tefía-observatoriet ligger midt på Fuerteventura og er øens vigtigste referencepunkt, når det gælder observation af himlen. I området finder man hostellet af samme navn, hvor det er muligt at overnatte, hvis man har reserveret plads i forvejen. På dette hostel finder man en observationskuppel og et teleskop tilhørende Agrupación Astronómica de Fuerteventura. Denne sammenslutning holder observationsmøder mindst en fredag nat om måneden.
Panoramisk udsigt til de mest lysende stjerner på den nordlige halvkugle
Fra det astronomiske udsigtspunkt Tefía er den panoramiske udsigt til himlen særlig smuk, hvis man retter blikket mod syd. Dette gælder for årets første måneder, når det er muligt at se to lyskilder, de stærkest skinnende stjerner på himmelkuglen. Det drejer sig om Sirius, det stærkest lysende stjernebillede i Store Hund og Canopus, i stjernebilledet Kølen, den næstkraftigste stjerne på firmamentet. Oven over begge stjerner finder man den såkaldte katedral på vinterhimlen på den nordlige halvkugle, stjernebilledet Orion, der har form som et skjold.
Altitude
3 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Parking
Protected natural space
Restauration
Telescopy
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
4
10
262
10045