Stjernekigning i Roque Saucillo

Et stjerneteleskop til almindelig brug
Det astronomiske observatorium Roque Saucillo ligger i Vega de San Mateo, 21 km fra Las Palmas på Gran Canaria, og er let at komme til ad landevejen. Bygningen, der ligger midt i bykernen, har gode parkeringsforhold med faciliteter lige i nærheden. Dette observatorium råder over et stjerneteleskop af nyeste generation, så der kan laves didaktiske observationer med datakommunikation, samt en aula, hvor der kan foregå undervisning, afholdes workshopper og udstillinger.
Betragte himlen omgivet af mytiske stjerner
Når man betragter himlen mod vest i de første nattetimer, ses tydeligt en stor firkant: Det er hovedelementet i stjernebilledet Pegasus. Lodret til venstre for Mælkevejen er det omgivet af stjernebilleder såsom Cassiopeia, med den typiske M-form; Svanen, der er ved at forsvinde i horisonten mod vest, og Fisken. Særligt interessante er nætterne uden måne i december og januar, når en svag, tåget stjerne ses gennem kikkerten under Pegasus-firkanten. Det er kuglehoben M15, hvis lys er ca. 33.000 år om at nå Jorden.
Altitude
831 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
San Mateo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
2
10
262
10045