Roque de los Muchachos

Ekstraordinær balkon til at betragte stjernerne
Roque de los Muchachos ligger på det højeste punkt på øen La Palma, 2.396 m over havet, og er et af de bedste steder i verden til stjernekigning. Dette område med let adgang, hvis man kommer i bil, huser det astrofysiske observatorium El Roque de los Muchachos, som man kan besøge, hvis man har reserveret dagen i forvejen. Hvis man kommer om natten, kan det anbefales at iføre sig varmt tøj og medbringe mad, eftersom der ikke er faciliteter lige i nærheden, men kun inden for en times kørsel ad landevej. Man kan dog også betragte himlen fra bakkerne i nærheden.
En ren himmel takket være et naturligt skydække
Roque de los Muchachos har en himmel, der ikke findes så ren andre steder på kloden, hvilket skyldes det gode miljø og nogle helt enestående fysiske egenskaber. Øens placering midt i Atlanterhavet og dets helt særlige klima gør, at skyerne dannes i 1.000-2.000 meters højde. Disse naturlige faktorer gør, at skyerne fungerer som et naturligt spejl og forhindrer, at lysforureningen fra kystbyerne vanskeliggør den natlige observation af stjernerne .
Altitude
2.426 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Telescopy
Localidad
Garafia, El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
5
10
262
10045