Stjernekigning i Llanos del Jable

Starlight-reservatet med et udkigspunkt, der ligger oppe på en sovende vulkan

Længst oppe på El Paso, 1.200 m over havets overflade, byder udsigtspunktet om dagen på en fantastisk udsigt over Aridane-dalen med først og fremmest den gamle vulkan Montaña Quemada. Dette område på La Palma - øen, der kendes som Starlight-reservatet pga. himlens gode egenskaber - er om natten en utrolig, naturlig balkon til at se enestående panoramaer på himlen. Udsigtspunktet har en info-tavle og gode parkeringsforhold, selv om der ikke er toiletter i nærheden. Det anbefales at være varmt klædt på.

Man kan se tre store stjernebilleder

Det astronomiske udsigtspunkt vender mod vest og ligger på Llano del Jable. Det er et ideelt sted til at se stjernebilleder først på natten i januar måned. Man kan tydeligt se Pegasus over for stjernebilledet Cassiopeia. Mellem disse stjernebilleder finder man Andromeda med den ganske himmels største og nærmeste galakse, den store Andromedagalakse. Hvis det er måneklar nat, kan man med kikkert tydeligt se en slags langstrakt tåge. Det er et af de fjerneste himmellegemer, som mennesket kan se uden optisk hjælp. Det ligger over 2,2 millioner lysår væk.

Altitude
669 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
5
10
262
10045