Stjernekigning på Peñas del Chache

Observationer uden lysforurening fra det højeste punkt på Lanzarote

Udsigtspunktet Mirador de Peñas del Chache, der ligger på Harías nordside, er det vigtigste referencepunkt, når det gælder naturoplevelser på himlen over øen Lanzarote. Dette udsigtspunkt har en højde på 670 m, hvilket betyder, at man befinder sig på det højeste punkt på Lanzarote, langt fra lysforurening. Der er gode adgangsforhold, hvis man kommer i egen bil, ligesom der også er et område med mulighed for parkering.

En fantastisk mulighed for panoramisk observation af stjernefelterne i Mælkevejen

Hvis man fra El Chache ser mod syd, er især sommernætterne uden måne smukke, når man kan se den del af Mælkevejen, der er klarest. Især to stjernebilleder, der er typiske for denne årstid, står tydeligt på den nordlige halvkugle. Skytten og Skorpionen. Den største stjerne i Skorpionen, Antares, der har en rødlig farve, stråler kraftigt. Det er meget let at genkende begge stjernebilleder: Skytten ligner en tekande og Skorpionen et vingeløst insekt med en lang hale. Ved hjælp af en kikkert kan man få et godt indtryk af stjernefelterne i Mælkevejen.

Altitude
670 m
Protected sky
Område med høj klarhed
Parking
Protected natural space
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
- Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
- Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
3
10
262
10045