Stjernekigning på bjerget Guajara

Stjernekigning på det tredjehøjeste bjerg på Tenerife

Bjerget Guajara ligger i Teide Nationalpark, på øen Tenerife. Den er med sine 2.718 m det højeste punkt i parken og den tredjestørste bjergtop på Tenerife. Det er let at komme til bjergets fod i bil, men stigningen op til toppen af Guajara kræver flere kræfter. Det anbefales at være iført passende tøj og sko samt medbringe mad og drikkevarer. Der er ingen faciliteter i nærheden, eftersom Parador de Turismo ligger 5 km væk, og der er 14 km til El Portillo.

Stjerneshow, mens man venter på daggryet

På bjerget Guajara, hvor det er muligt at sove under åben himmel, byder daggryet på et smukt lys- og farveshow, mens solen bryder frem i horisonten. Om natten giver himlen ned mod horisonten mulighed for at se stjernebilledet Cassiopeia med sin karakteristiske form, et W. Til venstre herfor hænger Polarstjernen, der angiver nordpolen. Til højre for Cassiopeia i øst bevæger en firkant med stjerner sig op på himlen, efterhånden som natten skrider frem. Det er Pegasus, den bevingede hest fra den græske mytologi.

Altitude
2.715 m
Protected sky
Stjernekigger-reservat
Protected natural space
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
  • Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
  • Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
  • Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
  • Sluk bilens lygter, og brug ikke lommelygter. Herved bidrager du til at formindske lysforureningen på himlen.
  • Hvis du besøger et astronomisk udsigtspunkt, bør du respektere og beskytte inventaret (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning…).
  • Forsøg at være stille eller tale lavmælt. Det gør oplevelsen bedre.
1
10
262
10045