Playa de Guayedra

Nudiststrand i det nordlige Gran Canaria

En af de allersmukkeste beskyttede steder på Gran Canaria på grund af geologiske og arkæologiske kvaliteter, flora og fauna, er definitivt Guayedra-stranden - en elegant bugt med imponerende solnedgange. Meget tæt på landsbyen og havnen Agaete, kan man se den stejle skrænt af samme navn fra landevejen mod nordøst, og man får grangiveligt lyst til at udforske den. Palmer og andre planter, det vulkanske, sorte sand, de spektakulære klippevægge og udsigten til Teide danner samlet et flot billede, så flot at man bare må ned på en af de mest tillokkende nudiststrande på øen.

Badning i Agaete mellem stejle skrænter og bjerge

Man kommer normalt til Guayedra til fods, men man kan dog også benytte en firehjulstrækker. Stedet er ikke helt lettilgængeligt, men der er en hel del vandreture. Mange af dem går fra Agaete, man skal dog passe meget på, når man går på landevejen. Turen gennem kløfter og bjerge ender i en strand i hvis øvre del der er sand næsten hele året rundt, og hvor der er mange rullestensbunker, som gør stranden mere hyggelig. Om sommeren og ved lav vandstand, kan man også se sandet helt ud til Atlanterhavet, som selvom det er oprørt, ofte giver mulighed for forfriskende bade.

Længde
438 m
Nudist zone
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Agaete
Badning på eget ansvar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Anvend ikke sæbe i brusebadene ved strandene.
- Anvend ikke sæbe i brusebadene ved strandene.
- Kæledyr er forbudt ved de fleste strande. Tjek, om du må have dem med.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...) eller forstyrrende aktiviteter som boldspil.
2
10
262
10045