Surf ved El Confital

Et af de bedste spots til surfing i Europa

Inde i byen Las Palmas, i det nordøstlige Gran Canaria, finder man en af de bedste bølger til surfing i Europa. Højrebølgen er lang og perfekt til surfere med ekspertniveau. Forbundet med byen via en allé, der er meget brugt af sportsfolk og beboere, er den meget nem at finde og let at komme til både til fods og i bil. Kvaliteten af bølgen ved El Confital er blevet udnyttet i nogle af de bedste verdensmesterskaber, som f.eks. prøverne i WQS inden for ASP og Red Bull Rival.

Bølger med tubes i den største by på Gran Canaria

Spottet ved El Confital bryder fra højre, over vulkansk havbund, med en tube der dannes i hele lavningen, der næsten er bundløs. Faldet er lodret, næsten i luften, med et kraftigt Take Off. Selvom om det er et spot, der er meget konstant hele året, findes de bedste betingelser til at dyrke surf i månederne fra september til maj med højvande og vind fra Ø-NØ og dønninger N-NV-V. Det er muligt, at gå ud i vandet fra flere områder, men man skal være forsigtig på dage med store bølger, for man kan blive presset mod klippevæggen.

Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Det er en god idé at anvende solcreme, der respekterer marinelivet.
2
259
13
262
10045