Surf på venstrebølgen ved San Juan

Et surfspot på en strand tæt ved Caleta de Famara

På den nordvestkysten af Lanzarote, finder man en af de bedste venstrebølger til surfing på øen, ikke kun på grund af dens kvalitet, men også på grund af dens supergode beliggenhed. Derfor afholdes der på spottet ved San Juan mesterskaber i WQS under ASP, udover lokale mesterskaber. Man kommer frem via en jordvej fra den nærliggende fiskerby Caleta de Famara, indtil man kommer til en lille sandstrand med klipper og udsigt til øen La Graciosa og Famara klipperne.

En af de bedste venstrebølger til surfing på Lanzarote

Venstrebølgen ved San Juan bryder i en flot top over en bund af vulkansk rev. Det er en ret lang bølge med et lodret fald, som danner en arm i forskellige sektioner. Man kan sætte bilen mindre end 100 meter fra stranden ved San Juan, og det er ikke vanskeligt at komme ud i vandet fra stranden, selvom man skal svømme ret langt for at nå spidsen. De bedste betingelser for surfing findes i månederne fra september til maj, med vind fra S-SØ-Ø, og helst ved lavvande, selvom det er et ret regelmæssigt spot.

Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Smid ikke objekter eller affald i havet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Det er en god idé at anvende solcreme, der respekterer marinelivet.
3
259
13
262
10045