Udsigtspunktet Bascos

Udsigtspunktet i El Golfo-dalen

På gamle landkort over Europa betegnede man vestkysten af øen El Hierro som "verdens ende". Udsigtspunktet Bascos er et meget velegnet sted til at beskue denne vildtvoksende egn, som er et biosfærereservat under Unesco. Placeret højt oppe på en imponerende, stejl klippe, har man et fortræffeligt overblik over El Golfo-dalen, som består af en imponerende lavning med en bredde på 15 kilometer og en dybte på op til 1500 meter, som er skabt af en forhistorisk jordskred. På klare dage kan man se øen La Palma ude i det blå Atlanterhav.

Et stop på rute med forvredne sevenbom-buske

Selve udsigtspunktet er en lille cirkelformet vulkansk klippe beskyttet af gelændere, som er placeret højt oppe over afgrunden. De få træer, som findes her, er vindblæste, og klipperne og grenene er dækket af flerfarvet lav, som lyser, og giver det hele et nærmest magisk udseende som om det var et eventyr. De berømte sevenbom-buske på El Hierro med deres forvredne former er ligeledes billedskabende, man finder dem på de kommunale græsningsarealer ved la Dehesa, kun en kilometer fra udsigtspunktet.

Altitude
670 m
Landscape type
Natur
Beskyttet område
Landpark
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt det offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning, teleskoper og kikkerter.).
- Respektér stiernes afskiltning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
7
9
10
262
10045