Udsigtspunktet La Peña

En bedårende udsigt til El Golfo fra Guarazoca

Fra udsigtspunktet La Peña i Guarazoca (den nordlige del af øen El Hierro) ser man følgerne af en rystende forhistorisk hændelse: et gigantisk jordskred, som for tusindvis af år siden skabte El Golfo-dalen. De stejle klipper på dette enorme indhuk i landskabet på 15 gange 1,5 kilometer er dækket af en tæt vegetation, som er typisk for området. Nederst ligger en vulkansk slette med vinmarker og frugttræer, som går helt ned til Atlanterhavet. Fra udsigtspunktet La Peña kan man også se de uberørte Salmor-klipper, hvor der er særlige kæmpefirben, som kun lever på dette sted.

Udsigtspunktet César Manrique på El Hierro

Bygningen er virkelig en perle, den er tegnet af Kanarieøernes store arkitekt, César Manrique, som viede sit liv til at skabe smukke og livgivende steder. Til La Peña-udsigtspunktet anvendte Manrique masser af planter, store vinduespartier og tagkonstruktioner af murværk for at skabe et indbydende og svalt miljø. Inde i bygningen kan man opleve den eksklusive restaurant, Mirador de La Peña, der byder på et varieret spisekort med kanariske retter fremstillet med ingredienser som tropisk ananas og lækre, friske fisk fanget på øen, som er udnævnt til biosfærereservat af Unesco.

Altitude
645 m
Landscape type
Blandet
Beskyttet område
Specielt naturreservat
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Respektér og beskyt det offentlige inventar (informationspaneler, gelændre, siddepladser, belysning, teleskoper og kikkerter.).
- Respektér stiernes afskiltning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
7
9
10
262
10045