SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Gran Canaria

Det magiske
vindue

···
Se video Stier Gran Canaria
DEN KANARISKE ØGRUPPE

Tør du kigge gennem et kæmpe stenvindue? Oplev de mest betagende landskaber på Gran Canaria sammen med mig. En ledetråd: Roque Nublo og kanarisk fyr er hovedattraktionerne.

TAMADABA

Vi benytter os af sti S-90 og går igennem Tamadaba Naturpark, der består af en skov med kanarisk fyr, og som er et af de grønneste områder på Gran Canaria. Når du går langs stierne, der gennemskærer fyrreskoven, ser du lavet, der hænger ned fra træerne, og ligner skægget på druider. Jo længere vi når ad ruten, jo tydeligere bliver det, at hele området er afgrænset af skrænter.

TABLA DEL NUBLO

Via sti S-82 kommer vi frem til øens næsthøjeste punkt, som er Gran Canarias fremmeste vartegn, nemlig Roque Nublo. Det er en vulkansk klippe, som er blandt de største i verden, og den måler hele 80 meter i højden. Herfra kan man ude i horisonten se konturerne af Tenerife. I samme område støder vi på to andre klippeformationer, El Fraile og La Rana.

VENTANA DEL NUBLO

For at se Roque Nublo langt fra, er det bedst at begive sig hen til området Llanos de la Pez på Pico de las Nieves. Herfra udgår en del af stien PR GR-40, som når op til "vinduet", Ventana del Nublo, som også kendes under navnet La Agujereada (den gennemhullede). Det er en spøjs naturlig stenbue, som indrammer et helt uforligneligt landskab med skov af kanarisk fyr og klippeformationen Roque Nublo i baggrunden.

NOTÉR DIG DETTE TIP / ANBEFALINGER

- Stå meget tidligt op for at tage til Roque Nublo, så du bliver den første til at nyde synet.
- Solnedgangene fra Ventana del Nublo er helt fantastiske – husk lommelygte.