SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
···

La Gomera

Den fortryllede
skov

···
Se video Stier La Gomera
DEN KANARISKE ØGRUPPE

I hjertet af La Gomera gemmer der sig et sted, hvor jeg har skrevet et eventyr med mine skridt. Gå med mig ind i den frodige Garajonay Nationalpark.

MONUMENTO NATURAL DE LOS ROQUES

Det såkaldte Monumento Natural de los Roques omfatter Roque de Agando samt klippeformationerne Ojila, Carmona, Las Lajas og Zarcita. Roque de Agando, som er en af øens vartegn, er hjertet af det, der engang var en vulkan, og som er blevet formgivet af tidens tand. Den kan du nå frem til ad samme sti, GR-131.

GARAJONAY NATIONALPARK

Garajonay Nationalpark er frodig og grøn og har en af verdens flotteste og største laurisilvaskove i verden – et skovområde med forskellige plantearter, som ellers uddøde over størstedelen af planeten for flere millioner år siden. Vi går ind i en skov, som har alt, hvad der skal til for at være med i et eventyr. Den høje luftfugtighed, som skyldes den såkaldte vandrette regn, bevirker, at træerne hele tiden er dækket af mos og lav. Tro mig, efterhånden som vi går længere ind i skoven, vil tågedisen få dig til at tro, at du befinder dig i en drømmeverden.

NOTÉR DIG DETTE TIP / ANBEFALINGER

- Parken indeholder 18 afmærkede ruter. Sti 3 (Laguna Grande) er en cirkulær rute, som er en af de mest populære og enkle at gennemføre, hvis man ikke er vant til at vandre.
- Fra parken kan du nå til det højeste punkt, El Alto de Garajonay. Her har du en ufattelig flot udsigt over øen samt øerne La Palma, El Hierro, Tenerife og sågar Gran Canaria. Her, hvor magien stadig råder, gjorde man nogle arkæologiske fund, der peger på, at stedet i gammel tid blev brugt som offerplads.