SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Tenerife

Skyggen
fra den store
vulkan

···
Se video Stier Tenerife
DEN KANARISKE ØGRUPPE

Efter at have været seks timer undervejs ankommer vi til Spaniens højeste tinde, hvorfra man kan se skyggen fra verdens tredje højeste vulkan blive kastet ud over øen og havet fra næsten 4.000 meters højde.

RAVINERNE VED EL TEIDE

El Roque Cinchado er sandsynligvis, sammen med El Teide, den mest fotograferede naturseværdighed i disse imponerende omgivelser. Efter besøget fortsætter vi turen ad ruten i Montaña Blanca i hjertet af El Teide Nationalpark, hvor et vidtforgrenet net af stier fører op til en smuk udsigt over vulkanen. Vi tager sti nr. 7 med retning mod udsigtspunktet Mirador de La Rambleta, så vi kommer så højt op som muligt.

REFUGIO DE ALTAVISTA

Ad samme sti kommer vi frem til Refugio de Altavista, der er det højest beliggende bjergrefugie i Spanien i 3.270 meters højde. Det tager i gennemsnit 4 til 5 timer at komme hertil, men det er besværet værd. Vi forlader refugiet for at tilbagelægge de to sidste timer op til krateret.

CIMA TEIDE

Vi befinder os 3.720 meter over havets overflade. Jeg har besluttet mig for at se skyggen fra El Teide sidst på dagen, og landskabet er aldeles majestætisk. Jeg er helt målløs.

NOTÉR DIG DETTE TIP / ANBEFALINGER

- Du kan både se skyggen fra El Teide ved solnedgang og solopgang.
- Tag varmt tøj og vandrestøvler på, uanset årstiden. 
- Indhent tilladelse i forvejen til at gå helt op til toppen, hvis du planlægger at gå, mens svævebanen er i brug (spørg, alt efter tidspunkt på året).
- Hvis du ønsker at gå helt op til krateret, anbefaler jeg, at du tager fra refugiet omkring kl. 05.00-05.30, så du når frem inden solopgang. Det er også nødvendigt at indhente forudgående tilladelse, hvis du ønsker at overnatte. Hvis du overnatter på refugiet og når frem til toppen inden kl. 09.00, er det ikke nødvendigt at indhente tilladelse til at gå op til krateret.