Nationalparker på De Kanariske Øer

En fredet naturskat

Hvis man bevæger sig ind på øerne og lægger de paradislignende strande bag sig, tilbyder De Kanarisk Øer rige og overraskende naturområder. Tusind år gamle skove, imponerende vulkaner, ubegribeligt smukke sandklitter… Naturen på De Kanariske Øer er en sand juvel og er derfor også underlagt særlig beskyttelse.

Contenido

På De Kanariske Øer findes et af de mest værdifulde økosystemer i verden, hvilket er årsagen til, at 40 % af øernes overflade er fredet område. En del af dette område er de fire fantastiske nationalparker. Faktisk er De Kanariske Øer den region i Spanien, hvor der findes flest nationalparker.
 
Udover at være af stor naturmæssig værdi udgør øernes nationalparker også en ekstraordinær naturarv i form af deres vulkanske oprindelse. 

 

Contenido

Teide Nationalpark

På Tenerife findes Spaniens mest besøgte nationalpark, som også er en af de mest besøgte i verden: Nationalparken Teide. Teide er den tredjestørste vulkan i verden og Spaniens højeste punkt, og parken er et must for dem, der holder af at være i naturen og nyde landskabet. Man kan nå toppen til fods på en ubeskriveligt flot sekstimers rute eller med den mere komfortable svævebane, som foretager turen på knap 8 minutter. Fra toppen er der en imponerende udsigt over hele øen. På dage med god sigtbarhed kan man se de nærmeste øer: La Palma, La Gomera og Gran Canaria.

I 2007 blev parken erklæret verdensarv af UNESCO, og den lægger jord til mange endemiske arter fauna og flora fra De Kanariske Øer, samt vigtige arkæologiske fund fra øernes oprindelige folk, ”los guanches”.

 

Contenido

Timanfaya Nationalpark

Nationalparken Timanfaya består af imponerende rødlige og sorte bjerge på Lanzarote og blev udnævnt til biosfærereservat af UNESCO i 1993. De 5000 hektar af vulkansk oprindelse omfatter mere end 25 vulkaner og har en helt egen skønhed. Parken kan besøges til fods, i bus eller fra kamelryg på en behagelig 25 minutters kameltur. Takket være den vulkanske aktivitet meget nær overfladen er det muligt direkte at mærke varmen fra klipperne og det farvede sand. Det er noget, turister elsker.

Området er nærmest uberørt af mennesker, og de usædvanlige landskaber gør, at de besøgende føler sig hensatte til en anden planet. Et besøg i Ildbjergene på Lanzarote er næsten som et besøg på Mars. Landskaberne ligner science fiction og er med i mange film, som for eksempel Moby Dick af Ron Howard.
 

 

Contenido

Nationalparken Garajonay

La Gomeras store naturskat er denne nationalpark, som har sit navn fra den romantiske legende om Gara og Jonay, de oprindelige kanariske Romeo og Julie, som kastede sig ud fra øens højeste bjerg på grund af deres kærlighed. Denne frodige og fugtige laurbærskov, som er en af de få bevarede af sin slags i verden, bugner af mos og bregner, som gror vildt i det tågede vejr. Det er et magisk sted med nemt fremkommelige stier, som viser vej mellem imponerende tusindårige træer.

Parken blev udnævnt til verdensarv af UNESCO i 1986 og til biosfærereservat sammen med resten af La Gomera. Den dækker cirka 4000 hektar, hvor man blandt andet finder aktivitetsområdet Laguna Grande og det populære besøgscenter Juego de Bolas.
 

 

Contenido

Nationalparken Caldera de Taburiente

La Palmas hjerte er et grønt hjerte. Øens centrale del er en imponerende naturlig lavning på omkring 8 kilometer i diameter og halvanden kilometers dybde. El unikt naturfænomen, der udgør Caldera de Taburiente. Området er af vulkansk oprindelse, og de dybe kløfter og frodige skove af kanarisk fyr er omgivet af enestående vandfald og kaskader.

Udover kanariske fyrretræer finder man i parken soløjetræer, lyng og en endemisk kanarisk blomst kaldet ”amagante”. På toppen af den bjergkam, der omgiver parken, ligger det astrofysiske observatorium ved Roque de los Muchachos. Øen, som i sin helhed blev udnævnt til biosfærereservat i 2002, er af de tre bedste steder i verden at kigge på stjerner.