Vi starter i skovhuset i Tamadaba - en bygning, der ligger inde i fyrreskoven ud til landevejen, og som har en vejrstation. Tamadaba har været et sted med traditionel brug, men til trods herfor er den flotte naturlige fyrreskov bevaret. Endvidere er det et område, som er usædvanlig rigt på plantevækst på klippevæggene, hvor man finder mange endemiske arter.
Vi går igennem en fugtig fyrreskov, som der ikke findes mange af på øen Gran Canaria, hvor de tørre fyrreskove dominerer. Vi lægger mærke hertil, fordi der fra fyrretræerne og endog fra den underskov, en fayal-brezal bevoksning i den lille slugt, som vi går igennem, hænger mosarter, der minder om skæg, og som vidner om den næsten permanente fugtighed inde i skoven.
Denne grotte er hugget ud i klippen og har en delvis muret facade og en dør, der værner om grottens indre. Den blev brugt af personer, der udnyttede fyrreskovens ressourcer, først og fremmest fyrrenåle og kul. Det er et levn fra den tid, hvor bjergene var rige på ressourcer, som blev udnyttet af bosættelserne i nærheden.
Til venstre for Faneque-bjergryggen ser vi Risco-kløften og midt i flodsengen på klippeskrænten en landsby, der hører til Agaete kommune. Den går under navnet Charco Azul-kvarteret (den blå sø), fordi der findes et ferskvandsspejl i bunden af El Risco kløften, hvilket skyldes forekomsten af en "gigantisk gryde", formet af den eroderende effekt af de aflejrede materialer, der falder lodret ned på klippen. Den hurtige bevægelse af afstrømningen gør, at disse strukturer tømmes for sedimenter og bliver til det så opsigtsvækkende vandspejl.
Udsigten over Gran Canarias nordvestkyst er fremragende fra nordskråningen af Lomo de Faneque. Neden for os Guayedra-kløften, på kysten Nieves havn med Agaete til højre i slugten af samme navn, mod nord Tamadaba, på spidsen fyrtårnet ved Sardina del Norte og endelig udsigten til Gáldar-bjerget med den gamle oprindelige hovedby langs bjergskråningen.
Vi afslutter turen på denne knold, der er et rigtig godt udsigtspunkt over Faneque-klippen efter at være kommet igennem passet ved Los Pasitos. Udsigten går lodret nedad og er helt unik. For vores fødder falder klippevæggen svimlende ned mod havet. Det er et sted, hvor vi kommer til nye kræfter, og hvor der er panoramisk udsigt, som er hele tilbageturen værd. På vej tilbage benytter vi lejligheden til at opleve Tamadaba-fyrreskovens pragt.
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).