Barranco de Masca

Un barranco entre caseríos y flora endémica

Situado en la esquina noroeste de la isla de Tenerife, dentro del municipio de Buenavista del Norte, el barranco de Masca recorre una de las zonas más antiguas de las Islas Canarias, con siete millones de años de historia. Se trata de un barranco con un tramo de paredes verticales muy cercanas que desemboca en un pequeño embarcadero. La ruta no es muy larga, pero el desnivel y la irregularidad del terreno elevan su exigencia. Conviene llevar ropa y calzado adecuados, así como alimentos.

Un trekking desde la cumbre hasta la playa

Con cuatro kilómetros de longitud y un desnivel de 580 metros, el trekking del barranco parte del caserío de Masca para alcanzar un puente de madera que cruza el cauce por primera vez. El sendero cambia de lado para evitar la corriente de agua, fuerte en invierno, y lleva hasta una zona de canales de riego y pequeñas huertas. Ya en la desembocadura del barranco se pueden contemplar los acantilados de Los Gigantes, adonde es posible llegar en barco si antes se ha realizado la correspondiente reserva.

Længde
3,9 km
Public transport
¡Aviso!
Barranco cerrado temporalmente
Localidad
Buenavista del Norte
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Barranco de Masca
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Den lille landsby Masca

Landsbyen ligger i den øverste del af dalstrøget mellem Abache og La Fortaleza, der rejser sig op i landskabet, og Tarucho-klippen. Den udgøres af fire kvarterer nede under landevejen, der tidligere var stien, som forbandt Santiago-dalen med Palmar-dalen. For at komme til bjergstien skal vi gå ned igennem La Piedra-kvarteret, hvor vi finder Nuestra Señora de la Concepción-kapellet fra det 18. århundrede. Pladsen med kapellet er tæt af laurbærtræer.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Broen

Ikke langt på den anden side landsbyen, krydser vi for første gang bunden af slugten hen over en træbro. Herfra bevæger turen sig fra side til side af flodsengen, der er vandførende afhængigt af årstiden og mængden af regn. Klipperne i flodsengen er afrundede og glatte, hvilket skyldes den vedvarende erosion. Så når vi skal krydse flodsengen, må vi være forsigtige og passe rigtig godt på.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Haverne

Disse haver er det sidste bevis på menneskelig aktivitet, inden vi bevæger os ind i områder, der i stigende grad indlejres i kløften, og hvor der ikke længere er plads til at dyrke jorden. Her dyrkede man jorden for simpelthen at overleve. Landsbyen ligger rent faktisk i nogle af de områder, der er mindst egnede til landbrug, oppe på toppen, og med terrassebeplantningerne på skråningerne.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Dæmningen

Denne lille dæmning opsamler vandet fra området omkring La Vica, fra Barranco de Madre del Agua og fra selve Masca-kløften, som vi lige er kommet ned fra. Hvis vi kigger til venstre i flodsengen, kan vi se den kanal, der ledte vandet mod de små opdyrkede områder i den lave del af kløften.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
I den dybe kløft

Ved dæmningen bevæger vi os ind i den mest indlejrede og smalle del af kløften. Det er området med størst risiko for jordskred, eftersom vi befinder os mellem lodrette klippevægge, der er flere hundrede meter høje. Ruten er mere kompliceret her, da man hele tiden skal springe fra side til side af flodsengen. Hvis vi kigger opefter, kan vi se de store eroderede klippevægge, der vrider sig omkring flodsengens lunefulde løb. I dette område kan vi give vores fantasi frit løb, når vi betragter klippeformationerne.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Haver tæt på havet

En mere blød skråning er forvandlet til en lille gård med terrassebeplantninger og vandforsyning fra kløften. Det er imponerende at se den arbejdsomhed, der er lagt for dagen for at få gjort dette sted til opdyrkelig jord. Når vi vender blikket bagud, kan vi se et imponerende hul i klippen, der fortæller om de eroderende kræfter i denne kløft med en helt særlig plastisk form.

Imagen
Subtítulo
Barranco de Masca, Tenerife
Título
Stranden

Playa de Masca er det typiske eksempel på en strand i Bocabarranco, hvor den største del af den forreste kystlinje udgøres af småsten, selvom der også er områder med sand, afhængigt af tidevandet og vejret. Til begge sider finder vi de imponerende klippevægge, Los Gigantes, der er 400 m høje, og som rummer denne paradisiske bugt, hvor vi kan få nye kræfter og tage en dukkert efter nedstigningen.

Bæredygtighed
Sostenibilidad
- Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
- Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
- Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
- Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
- Hav altid dit kæledyr i snor.
- Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
1
54784
10 13
262
10045