Vulkanisme i nyere tid: La Palmas historie

La Isla Bonita er en geologisk rejse takket være de forskellige udbrud, der har fundet sted indenfor dens territorie.

La Palma øen, en af de yngste af De Kanariske Øer, har sin oprindelse i en undersøisk vulkan 4.000 meter under havets overflade og øen vokser stadigvæk den dag i dag, hvilket skaber et unikt naturskue. Dens indre åbner sig, og der kommer lava ud fra selve jordens kerne. Det skete sidste gang i september 2021.

Imagen
Volcán. El Paso. La Palma.
Volcán. El Paso. La Palma.
Contenido

Lavaen fra den såkaldte nye vulkan på La Palma fandt vej til havet og efterlod flere strækninger med nye strande, som stadigvæk ligger jomfrueligt hen, og hvor havet og det sorte sand lover uendelige muligheder for badning, vandsport eller hvalsafari i fremtiden.

Fra vulkanens krater, der ligger i Cumbre Vieja området, løb der strimler af lava ud, som gled gennem kommunerne El Paso, Los Llanos de Aridane og Tazacorte og gjorde øens territorie større på flere strækninger ud i Atlanterhavet med disse lavastrimler.

Indbyggerne på øen gennemlevede næsten tre måneders uvished med flere åbninger og sprækker i jorden, der har efterladt et imponerende bjerg og et nyt landskab, der er umuligt at glemme. I dag er der udflugter med autoriserede selskaber fra La Palma ad en godkendt sti til den nye vulkan..

Contenido

Jorden på alle De Kanariske Øer er af vulkansk oprindelse, hvilket er grunden til, at mange af strandene, især på La Palma, er af sort sand. Faktisk er hele øen blevet anerkendt af UNESCO som et biosfærereservat og af Starlight Foundation som et Starlight-reservat og -destination.

I Fuencaliente ligger også vulkanen Teneguía, hvis udbrud i 1971 var en enestående visuel oplevelse, hvilket gav anledning til et nyt vulkansk landskab i området. Især dette område er blevet erklæret for et naturmonument af Los Volcanes de Teneguía.