Disse ting må du ikke gå glip af på Lanzarote

Steder, man bør besøge på Lanzarote for at nyde de Kanariske Øer fuldt ud

Lanzarote, den østligste af De Kanariske Øer, er kendetegnet ved sine særlige vulkanske landskaber med sort og rødlig jord, der kan minde om Mars' overflade. Et særegen natur, der gemmer på utallige hemmeligheder, lige fra de specielt udformede vinmarker på vulkansk jordbund, hvor man kan smage på helt unikke vine, til farvestrålende saltværker, magiske underjordiske tunneller eller de smukke rum designet af kunstneren César Manrique. Mindeværdige steder, som man ikke må gå glip af at besøge.

Contenido
Contenido

Det drejer sig om to af Lanzarotes mest attraktive turistattraktioner. De befinder sig i umiddelbar nærhed af hinanden, og begge stammer fra vulkanudbruddet i Timanfaya, som skabte en underjordisk verden af huler og tunneller med hvælvinger og vægge i overraskende farveskalaer, og søer, hvor der lever endemiske arter som f.eks. den blinde krabbe.
 

Contenido

Stedet er designet af César Manrique og befinder sig perfekt integreret i de naturlige omgivelser med majestætiske udsigter. La Graciosa og de små øer, der udgør øgruppen Archipiélago Chinijo, havet, der adskiller dem fra Lanzarote - kendt som El Río - den fantastiske strand og klipperne ved Famara, havets uendelighed... Altsammen er uforglemmeligt.

Contenido

Uendelig og utæmmet med fint gyldent sand, fanget mellem Atlanterhavet og de imponerende klipper... Det er stranden ved Famara, en af de smukkeste strande på De Kanariske Øer. Et paradis for vind- og bølgesportsudøvere, men også for dem, der nyder lange gåture, mens solen langsomt går ned.

 

Contenido

Papagayo  er et paradis med hvidt sand og roligt turkisblåt vand, der er ideelt til snorkling. Et af øens smukkeste kroge, langt fra den øvrige travlhed, hvor man kan nyde en afslappende dag på stranden. Bag os ligger det barske landskab ved naturmonumentet Los Ajaches, foran os er der udsigt over øerne Fuerteventura og Lobos.

Contenido

Teguise emmer af historie. En spadseretur igennem centrum, der er erklæret "arkitektonisk-historisk-kunstnerisk helhed", med brostensbelagte gader, mellem statelige bygninger og huse i fint bevaret traditionel arkitektur, frembringer minder om byens storslåede fortid. Det livlige marked, der afholdes hver søndag og er et af de mest populære på De Kanariske Øer, er prikken over i'et for en anderledes dag.

Contenido

Den sorte vulkanske jord står i dette beskyttede område i kontrast til de grønne vinstokke og skaber et smukt sceneri, der er enestående i hele verden. Malvasia-vinene, der fremstilles ved hjælp af traditionelle dyrkningsteknikker, er af internationalt anerkendt kvalitet. Det er en uforlignelig oplevelse at smage en af disse vine, mens man betragter landskabet, der strækker sig mod horisonten.
 

Contenido

Dette saltlandskab og dets enestående farvepalet er endnu et af Lanzarotes uforglemmelige steder. Saltværket erklæret for et område af videnskabelig interesse på grund af dets enorme historiske værdi. Det er det største saltværk på De Kanariske Øer, og det er stadig aktivt. I den lille butik kan man købe det uovertrufne kvalitetssalt, der produceres i de inddæmmede saltsøer, som får næring fra havets vand. En god gave at tage med hjem!